Main menu

Des de fa aproximadament 10 anys, l’any 2012, vaig començar a llegir textos de supervivents dels camps de concentració nazis i soviètics. Al cap d’unes quantes lectures, vaig considerar que valia la pena dur a terme una reflexió filosófica sobre aquests testimonis. Li vaig comentar al catedràtic de filosofía de la UB (Universitat de Barcelona) Josep Ma. Esquirol, que em va animar a tirar endavant la proposta.

  1. D’aquí va néixer aquest projecte investigador que porta per títol ·Filosofia i terror”.
    En una primera etapa em vaig dedicar bàsicament a recopilar material, basat sobretot en lectures de testimonis dels camps de cocentració, en alguns llibres d’història sobre els camps i el lectures filosòfiques seleccionades. He aconseguit reunir molt material com a resultat d’aquestes lectures. Aquest material, que no és ni molt menys exhaustiu, constitueix la base del projecte.
    El projecte no estava predeterminat, sinó que s’ha anat construint conforme anava elaborant els manuscrits. El resultat s’ha concretat, fins al moment present, en tres obres, la primera de les quals va ser publicada el febrero de 2020 (Testimonis sense veu, Eumo editorial, Vic)....

 

Clica aquí per descarrgar al PDF de l'article complet.

Comments powered by CComment